DSC_0632x_M-1024×683

Technische vacature invullen? Video helpt!

Geplaatst door:
In een tijdperk waarin we veel te maken hebben met digitale overprikkeling, is het belangrijk voor bedrijven om ook content aan te bieden die makkelijk verteerbaar is. Of het nu gaat om een productvideo, een bedrijfsfilm, een animatiefilm, met video content ben je de rest altijd een streepje voor. Filmpjes inspireren, blijven beter hangen, maar ze worden ook sneller verspreid en gedeeld via sociale media dan een rechttoe-rechtaan tekst. Video content kan een vacature enorm verlevendigen, op een toegankelijke en tegelijkertijd compacte manier. En het maken van deze content hoeft niet duur te zijn, omdat de boodschap uiteindelijk toch belangrijker is dan de vraag of de video in high definition wordt aangeboden.

Stand out from the crowd!

Want wat zorgt er eigenlijk voor dat een technische vacature opvalt tussen alle andere vacatures? Precies. Op papier zien ze er allemaal hetzelfde uit. Een prima reden om er vanaf nu voor te zorgen dat video content een vast onderdeel wordt van jouw arbeidsmarktcommunicatieplan, als een audiovisuele advertentie voor die ene of die paar ingevulde vacatures waar je maar geen geschikte kandidaat voor kunt vinden.

Bovendien maakt het plaatsen van video content je bedrijf een stuk aantrekkelijker. Stel jezelf het volgende voor: een goed uitgedachte vacaturevideo die indirect dienst doet als een middel om de aantrekkingskracht van je bedrijf te vergroten. Een filmpje laat zien hoehet is om ergens te werken, een filmpje verschaft de kijker alvast een sprekend inzicht in de manier waarop jouw bedrijf zichzelf profileert ten opzichte van andere branchegenoten. Het altijd prettiger – voor zowel potentiële klanten als potentiële werknemers – om ook kennis te maken met jouw bedrijf aan de hand van een audiovisueel verhaal. Natuurlijk, het is goed om het verhaal van de organisatie uiteen te zetten in een mooie en oprechte tekst, maar dat neemt niet weg dat een pakkende visuele metafoor soms wonderen kan doen voor jouw bedrijfsmerk. Wat is het onderscheidend vermogen? Tijd om te beseffen dat een vacature niet alleen een ‘moetje’ is, geïnspireerd op een functieboek, maar ook de eerste indruk die een potentiële werknemer krijgt van je bedrijf.

infographic animoto 497x1024 Technische vacature invullen? Video helpt!

De hele infographic van Animoto zien? Klik hier.

Meer bereik, makkelijker te vinden

Een andere belangrijke reden voor het koppelen van video content aan openstaande vacatures is dat het de vindbaarheid van je bedrijf aanzienlijk vergroot in zoekmachines. Dit fenomeen wordt doorgaans omschreven als Search Engine Optimalization (SEO). Rekening houden met SEO bij het plaatsen van je vacature is echt een must, en het koppelen van de vacaturetekst aan een leuk filmpje maakt de kans dat de vacature gevonden wordt nog groter. En wanneer het bereik van je vacature groter is, wordt de kans dat er een geschikte kandidaat hierop reageert natuurlijk ook groter!

Meer video content, meer abonnees, meer reacties

Cijfers liegen niet. Uit recent onderzoek blijkt dat websites met video content gemiddeld tien keer langer worden bezocht en 41% meer worden aangeklikt in zoekmachines dan websites zonder video content. Het is ook van cruciaal belang je video te delen via bijvoorbeeld Facebook of Youtube – hoe meer abonnees je hebt, des te groter het bereik van de vacature.

Nog niet overtuigd?

Het prestigieuze marketingbureau Lorraine Gregory Communications Group heeft onlangs voorspeld dat twee derde van alle wereldwijde data in 2017 zal bestaan uit video content. Wat dat betreft is het belangrijk om video content steeds minder te beschouwen als een extraatje, en meer als een factor die instrumentaal kan zijn in het bewerkstelligen van een gunstige positie op de arbeidsmarkt.

Dus, wil je als goedlopend bedrijf in 2017 nog steeds gevonden worden door potentiële werknemers? Begin dan dit jaar nog met het verfilmen van je vacatures! Meer hierover vertel ik je in mijn volgende blog!

 

Geschreven door: Robert Koolen

profielfoto robert21 Technische vacature invullen? Video helpt!

 

Laat een reactie achter